Examens BKB, BKC & PDB vanaf 2016


De NOI-lesboeken en lespakketten zijn zorgvuldig afgestemd op de betreffende exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Onze series voor BKB, BKC en PDB en de serie voor de ondernemersopleiding zijn goedgekeurd door De Associatie.
De NOI-methode zet aan tot ‘actief leren’. Er zijn de afgelopen decennia honderdduizenden cursisten met onze lesstof opgeleid. Ze hebben modern en praktijkgericht onderwijs gehad op avondcursussen, branche- en ondernemerscursussen, roc's en via zelfstudie. Het slagingspercentage is steeds hoog geweest.
De NOI-lespakketten worden up-to-date gehouden. Er zijn lesprogramma's en uitwerkingenboeken beschikbaar. Onder andere voor zelfstudiecursisten hebben we gratis ondersteunende studie-app's.
Het NOI is een educatieve uitgeverij; wij geven zelf geen (avond)cursussen. De op deze site genoemde opleidingsinstituten werken echter met NOI-uitgaven.

Examen BKB, BKC & PDB

De 'flexibele' examens Basiskennis boekhouden en Basiskennis calculatie worden wekelijks in computerlokalen op diverse locaties in het land afgenomen door De Nederlandse Associatie voor Examinering uit Amersfoort. Vanaf 2016 worden online examens ook bij PDB ingevoerd. Een examen duurt 90 tot 120 minuten en wordt met een computer gemaakt.


Nieuwe exameneisen PDB

Het PDB-examen omvat sinds januari 2016 nog maar drie examenonderdelen: Bedrijfsadministratie, Financiering en Kostencalculatie. De exameneisen zijn ingekort en doublures met BKB/BKC en MBA zijn eruit gehaald.


Proefexamens

Kijk voor voorbeeldexamens bij http://www.toetscentra.nl/demo-examensPRAKTIJKDIPLOMA'S
BKB© / BKC© / PDB© voor administratief medewerkers

Diploma PDB


Meer informatie

Uitgebreide informatie over beide examens tref je aan op de website van De Associatie onder de kop 'Praktijkexamens'. Kies vervolgens voor de examens BKB, BKC of PDB.

assets/images/plaatjes/Associatie_LogoC_cmyk_def.png