Elementair boekhouden • BKB

Bij de opleiding Elementair boekhouden/BKB leer je de beginselen van het boekhouden. Het is dé opleiding voor administratief assistenten; je krijgt inzicht in praktische boekhoudtechnieken. Na afronding van de opleiding kun je een eenvoudige administratie voeren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.
Het BKB-diploma wordt zeer gewaardeerd door het bedrijfsleven. BKB is een goede basis voor het aansluitende Praktijkdiploma boekhouden.

Inhoud cursus 


Basiskennis calculatie • BKC

Bij de opleiding Basiskennis calculatie leer je de beginselen van bedrijfsrekenen en calculatie. Je krijgt inzicht in de praktische toepassingen die je tegenkomt in een administratieve functie. Het is dé opleiding voor wie veel bedrijfseconomisch moet rekenen en calculeren.
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het BKC-diploma wordt zeer gewaardeerd door het bedrijfsleven. BKC is een goede basis voor het aansluitende Praktijkdiploma boekhouden.

Inhoud cursusDoelgroep BKB/BKC

De opleiding is bestemd voor iedereen die:

Cursusduur

De cursussen BKB en BKC duren gemiddeld elk 16 lesweken. Daarbij wordt uitgegaan van een lesavond per week plus nog een avond thuisstudie.

Examen

De Associatie neemt zeer regelmatig 'flexibele' online BKB- en BKC-examens af op diverse plaatsen in het land. Deze examens worden aan de computer gemaakt. Kijk voor meer informatie bij de pagina Examens.

Functiegericht diploma

De diploma's Basiskennis boekhouden en Basiskennis calculaties geven samen het functiegerichte Associatie-diploma Financieel assistent.